KONCEPT DIZAJNA

Evolution of Perfection prikladan je slogan za najdugovječniji, najodlikovaniji model integralne kacige u SHOEI ponudi, RF. Proces poboljšanja stalna je evolucija, a s timom vodećih dizajnera i inženjera svjetske klase, gurnuli smo svoje resurse i tehnologije na rub, koristeći naše najsuvremenije postrojenje za zračne tunele, široku lepezu materijala i najstrože prakse osiguranja kvalitete u industriji za razvoj potpuno novog RF-1400. Najlakši i najkompaktniji SHOEI-jev model integralne kacige koji je odobrio SNELL, RF-1400 evoluciju je težio ka savršenstvu na sljedeću razinu.

AERODINAMIKA I SMANJENJE BUKE

Razvijen i rafiniran u SHOEI-jevom najsuvremenijem vlastitom objektu za zračni tunel od samih početaka razvoja, RF-1400 se može pohvaliti impresivnim poboljšanjima u aerodinamičkim performansama, uključujući smanjenje dizanja od 6% i smanjenje od 4% u povlačenju (u usporedbi s RF-1200). Optimalna aerodinamika ljuske ne samo da poboljšava sposobnost kacige da presijeca zrak, ona također pridonosi dobrodošlom smanjenju buke vjetra bez blokiranja vrijednih informativnih zvukova na cesti.

PERFORMANSE VENTILACIJE

Koristeći vlastiti aerotunel tvrtke SHOEI kako bi se otkrila optimalna ravnoteža između protoka zraka i tišine, dizajneri SHOEI-a premjestili su središnji otvor / otvor za čelo, a također su ga opremili dodatnom rupom za usis zraka, kako bi povećali količinu rashladnog zraka koji ulazi u kacigu. Uz to, novi, povećani ispušni otvor za ispušne plinove pomaže u iskorištavanju prednosti usisavanja negativnog tlaka na stražnjoj strani kacige, čime se postiže poboljšano izbacivanje vrućeg zraka.

ZAŠTITNI SUSTAV

Potpuno novi sustav zaštite CWR-F2 ima poboljšanu vidljivost, funkcionalnost i performanse u odnosu na svog prethodnika. 2D "ravna" vanjska površina u kombinaciji s 3D tehnologijom iznutra nudi agresivan izgled s optimiziranom vidljivošću za prirodniji pogled, Vortex generatori na bočnim stranama štita poboljšavaju aerodinamiku i smanjuju buku vjetra, a potpuno novi mehanizam središnjeg zaključavanja pomaže ravnomjerno rasporediti zaštitne sile na obje opružne temeljne ploče.

SIGURNOST

Funkcionalnost i izvedba kacige najvažniji su za cjelokupno iskustvo vožnje i utrkivanja, ali sigurnost je presudan temelj na kojem se temelji vrhunska kaciga. RF-1400 sadrži ekskluzivnu SHOEI-jevu višeslojnu matricu AIM +, zaštitnu dvoslojnu / višeslojnu EPS oblogu i sustav za brzo otpuštanje u nuždi (E.Q.R.S.).

UDOBNOST

RF-1400 opremljen je potpuno uklonjivim, perivim, podesivim i zamjenjivim 3D Max-Dry sustavom interijera II koji je sposoban dvostruko brže odvoditi znoj od tradicionalnih najlonskih unutrašnjosti. Novo dizajnirani jastučići za obraze imaju veću zapreminu na dnu za veću udobnost i smanjenu buku vjetra, a mekana, ali izdržljiva donja tkanina za jastučiće pruža izuzetno plišano stajanje i osjećaj.