Jet - otvorene kacige

Jet - open kacige mogu se prepoznati po nekoliko naziva, neki ih nazivaju open Jet, drugi otvorene kacige , također mogu biti 3/4 kacige. Jet kacige su otvorene, bez zaštite brade, i uglavnom su izrađene od kompozitnih vlakana. Često ih koriste vozači skutera, jer su zbog niže sigurnosti posebno pogodne za gradsku vožnju.

Otvorenost Jet kacige, naravno, ima neke prednosti. Nude vrhunsku ventilaciju i lakše su od klasičnih kaciga koje pokrivaju cijelu glavu. Zbog otvorenog lica, ove kacige nude i bolje vidno polje, što se naravno preporučuje prilikom vožnje skutera u gradu. Komunikacija između putnika ili drugih sudionika u prometu također je puno lakša.

Jet - open kacige, međutim, imaju i nedostataka. Najveća je ta što ne nudi zaštitu lica pri padu. Međutim, ako koristite Jet kacigu bez vizira, također nećete dobiti zaštitu od insekata, pa je u ovom slučaju važno koristiti barem zaštitne naočale koje štite vaše oči.

Kaciga je važan dio opreme za motocikle jer štiti glavu u slučaju pada. Jet kaciga je uglavnom praktična , ali se definitivno ne preporučuje za veće brzine, pogotovo ne kod sportskih motora. Odaberite jet kacigu posebno za vožnju gradskim skuterom, iskoristite njezinu praktičnost i prednosti na siguran način.

 facebook social logo2 instagram logo1

lam 1400x320

Mikronis 1400x320

images/imagehover/svijet-skutera.jpg
images/imagehover/gulf.png
images/imagehover/italjet.png
images/imagehover/mtc.png
images/imagehover/peugeot.jpg
images/imagehover/flite.png
images/imagehover/ixs.png
images/motokacige/schuberth-mk.png
images/imagehover/shoei.png
images/imagehover/mtc.png
images/imagehover/sepicnovopng.png
images/imagehover/tembo.png