Nošenje maski 2020. s naočalama učinilo je da svijet shvati koliko dosadne mogu biti zamagljene leće. S druge strane, ljubitelji motocikala i stručnjaci znali su za ovaj iritantni problem cijelo vrijeme. No, umjesto da samo smeta dok se vozite motociklom, zamagljen vizir na kacigi možr biti jako opasan. Kako bismo izbjegli ovu iritantnu i opasnu pojavu, sastavili smo savjete stručnjaka o tome kako zadržati svoju motociklističku kacigu bez magle.

 

Što možete učiniti odmah kako biste izbjegli zamagljivanje vizira moto kacige

Vanjska temperatura je hladnija od vašeg daha unutar kacige, ova kombinacija (plus svaka kondenzacija) može uzrokovati zamagljivanje vizira vaše kacige. Postoje neka brza i besplatna rješenja koja možete implementirati već danas.

  • Otvorite vizir – Iako otvaranje vizira nije uvijek opcija, osobito pri velikim brzinama ili ako vani pada kiša, otvaranje vizira čak i kada se zaustavite na raskrižju pomoći će smanjiti maglu na viziru. Osim toga, možete čak i držati vizir otvoren samo malo (ovisno o vrsti kacige koju imate) kako biste pustili strujanje zraka tijekom vožnje. Ovo je jedno od najjeftinijih i najbržih rješenja protiv zamagljivanja koje možete učiniti sljedeći put kada krenete na vožnju.
  • Otvaranje ventilacijskih otvora na kacigi - Otvaranje vizira samo je jedan od načina da poboljšate ventilaciju u vašoj kacigi, još jedan brz način da to učinite je otvaranje otvora na kacigi, posebno ventilacijskih otvora oko brade.
  • Nosite maramu za vrat - Ovo je brzo i jednostavno rješenje protiv magle ako imate maramu za vrat. Ako ne, stavite ovaj savjet na obaveznu listu. Budući da je vaš vrući dah na hladnom viziru kacige ono što uzrokuje da se zamagljuje, korištenje marame za vrat za hvatanje većine zraka koje ispuhujete u tkaninu "marame" smanjit će količinu magle koja se pojavljuje. Naravno, baš kao i kada nosite masku, možete očekivati da će vam se lice malo navlažiti od ove metode, ali s količinom magle koju smanjuje, itekako je vrijedno žrtve.

 

Rješenja protiv zamagljivanja vizira koja zahtijevaju malo pripreme (ali ne puno)

  • Sprej protiv zamagljivanja – Od svih dostupnih rješenja protiv zamagljivanja , sprej protiv magle je jedno od najsvestranijih jer možete koristiti u više slučajeva. Štoviše, ovo nevjerojatno svestrano rješenje je relativno jeftino u usporedbi s drugim proizvodima protiv zamagljivanja vizira kacige. Maramice protiv zamagljivanja također su odlično rješenje za vašu kacigu i druge leće i mogu se pronaći u vašoj lokalnoj trgovini motocikla ili na internetu.
  • Maska za disanje – Još jedan umetak koji se može koristiti za smanjenje zamagljivanja je maska za disanje koja je dizajnirana da pokrije vaša usta i nos. Maske za disanje za kacige izrađene su od neoprena i pričvršćene na unutarnju stranu kacige. To je pristupačna opcija koja se može ukloniti i zamijeniti po potrebi, pogotovo ako vaša kaciga ne dopušta umetak za vizir s pinlockom.
  • Pinlock vizir – Ako želite da se vaša kaciga ne zamagljuje i spremni ste potrošiti dodatni novac, pinlock vizir kaciga ili pinlock umetak za vizir bit će jedna od vaših najboljih opcija kada su u pitanju rješenja protiv zamagljivanja. Pinlock u biti pruža dvostruki sloj zaštite koji vaš vanjski vizir ne grije od daha i blokira glavni vizir od zamagljivanja. Preporuka ga je koristiti isključivo danju, jer noću zna ometati čudnim refleksijama svjetla.
  • Umetci protiv zamagljivanja – Umetci protiv zamagljivanja mogu se prenijeti na unutarnju stranu vašeg vizira i prozirne su plastične folije koje pomažu u sprječavanju zamagljivanja kacige. Mogu biti u različitim bojama za zaštitu od sunca i u estetske svrhe.

Koje god rješenje protiv zamagljivanja odaberete, nadamo se da će spriječiti dosadnu maglu i zaštititi vas na cesti.

 

sepic motooprema